به گزارش مشرق، روز گذشته گروههای مقاومت فلسطینی فیلمی از تست سامانه های دوش پرتاب پدافندهوایی منتشر کردند که نشان میداد، مبارزان فلسطینی به این نوع سلاح مجهز شدهاند.
آنطور که منابع فلسطینی گفتهاند این موشکها از نوع استرلا هستند که نوعی موشکی پدافند هوایی کوتاه برد روسی است. موشک استرلا یک موشک پدافند هوایی دوش پرتاب سوخت جامد است که قادر است اهداف خود در برد 4 کیلومتر و برد 2و نیم کیلومتر منهدم کند. این موشک به یک حسگر حرارتی در سر موشک مجهز است که پس از شلیک به دنبال منبع انتشار گرما( حرارت خروجی از موتور بالگرد) رفته و در صورت اصابت موجب انهدام و سقوط بالگرد میشود. قطعا این نوع سلاح پدافند هوایی میتواند خطری جدی برای بالگردها و پهپادهای ارتش رژیم صهیونیستی باشد.
در سالهای گذشته نیز صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران با الگو گیری از موشکهای ایگلا و استرلا موشکهای دوشپرتاب پدافند هوایی خانواده میثاق را طراحی و تولید کرده است.
موشک میثاق تولید شده توسط وزارت دفاع
در جریان جنگ 33 روزه در سال 2006 نیز حزب الله لبنان نشان داد با تجهیز به موشکهای دوش پرتاب پدافند هوایی توان تهدید بالگردهای اسرائیلی را دارد و انهدام بالگرد آپاچی ارتش رژیم صهیونیستی نمونه بارز این موضوع بود.
با نگاهی به روند تحولات گروههای مقاومت بخوبی در مییابیم که روند قدرت افزایی گروههای مقاومت فلسطینی طی سالهای اخیر روند شتابانی بخود گرفته و موجب شده قدرت تسلیحاتی و رزمی مقاومت فلسطینی از لحاظ کمی و کیفی افزایش چشمگیری داشته باشد.
نمونههایی از این امر در جریان نبرد 12 روزه شمشیر قدس به نمایش گذاشته شد. در جریان این نبرد مقاومت برای نخستین بار از توانمندی پهپادی و موشکهایی با برد 250 کیلومتر مانند موشک عیاش رونمایی کرد که میتواند مساحت قابل توجهی از سرزمینهای اشغالی را در برد موشکهای فلسطینی قرار دهد.
از سوی دیگر تعداد راکتها و موشکهای شلیک شده توسط حماس و جهاد اسلامی در روز اول نبرد 12 روزه برابر با تمام راکتهایی بود که در سال 2012 و در جریان نبرد 22 روزه شلیک شده بود.
این روند بگونهای پیش رفته است که موجب شده تا حماس و جهاد اسلامی سال گذشته برای نخستین مرتبه حملات پیشدستانهای را در واکنش به طرح معامله قرن عیله رژیم صهیونیستی آغاز کنند که منجر به جنگ 12 روزه شمشیر قدس شد. این موضوع نشان داد گروه های مقاومت فلسطینی از مرحله بازدارندگی عبور کرده و قادر به تهدید رژیم صهیونیستی نیز هستند.
تحولات هفته های اخیر و عملیاتهای استشهادی در عمق سرزمینهای 1948 که تا کنون امن ترین مناطق تحت سیطره اسراییل محسوب میشدند نیز نشان دیگری از افزایش چشمگیر توان اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای مقاومت دارد.
تجهیز گروههای مقاومت به سامانه های دوش پرتاب پدافند هوایی مبین آن است که اگر تا کنون این گروهها دست برتر در حوزه رزم زمینی را در اختیار داشتند از این پس در حوزه پدافند هوایی نیز حرفهایی برا گفتن دارند و آسمان نوار غزه دیگر برای بالگردهای اسرائیلی مانند گذشته امن نخواهد بود.
مقامات کشورمان بارها به این نکته اذعان کردهاند که تجهیز و تسلیح گروههای مقاومت فلسطینی را بر عهده دارند و هر گروه دیگری هم با اسرائیل مبارزه کند از سوی ایران پشتیبانی میشود. در همین زمینه رهبر انقلاب اسلامی در سال 93 و در خطبههای نماز جمعه تهران فرمودند: «این اعتقاد ما است که کرانه باختری هم مثل غزه باید مسلح بشود. دست قدرت [لازم است]. کسانیکه علاقهمند به سرنوشت فلسطینند، اگر میتوانند کاری بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزی که ممکن است از محنت فلسطینیها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرتنمایی بکنند؛ والا با برخورد رام و مطیع و سازشکارانه، هیچ کاری به نفع فلسطینیها انجام نخواهد گرفت.»
هفته گذشته نیز سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه در مراسم بزرگداشت سردار حجازی طی سخنای با تاکید بر همین نکته گفت: ما به رژیم اشغالگر قدس گفتهایم که از هر گروه مبارزی علیه وی پشتیبانی میکنیم و این پشتیبانی همچنان ادامه دارد.